2022-01-27

Healthtech-bolaget Zebrain tar in 27 MSEK i A-runda från ByWiT

Dela:

Healthtech-bolaget Zebrain tar in 27 MSEK i A-runda från ByWiT

Senast uppdaterad: 13 januari 2023

Områden som ”Happynomics”, självledarskap och hållbara medarbetare är brinnande frågor för de flesta organisationer just nu. Genom att para den bevisat starka coachingmetodiken med unik mätbarhet och skalbarhet, erbjuder Zebrain medarbetarutveckling på ett helt nytt sätt. Efterfrågan har varit stor och bolaget har haft en snittillväxt på 20 % per månad sedan lansering i januari 2021. Nu stänger Zebrain en A-runda från investmentbolaget ByWiT, specialiserade på digital tillväxt och hållbarhet

Health techbolaget Zebrain erbjuder Nordens första plattform för medarbetarutveckling, baserat på den beprövade coachingmetodiken. Plattformen bidrar konkret och effektivt till medarbetares mentala hälsa och prestation genom att göra coaching och personlig utveckling tillgängligt och mätbart i hela organisationsledet.

Zebrain mäter löpande klientens outnyttjade potential och aktiverar denna genom individanpassade övningar och, om så önskas, tillgång till matchad coach via en egenutvecklad videolösning och coachchatt. Genom beteendealgoritmer matchas varje Zebrain-användare unikt med en högcertifierad coach för snabbt förtroendeskapande, utveckling och resultat.

- Coaching har länge använts för att frigöra potential och bygga mental styrka hos primärt chefer med en snitt-ROI på mellan 500%-700%. I Zebrains plattform får alla medarbetare tillgång till den typen av coaching och resultat med tydliga effekter på såväl mental hälsa som presentation. Samarbetet med By WiT ger oss riktigt bra förutsättningar att verkligen kunna etablera Zebrain som en tung aktör inom medarbetarutveckling och nå vår vision om att demokratisera mental styrka, säger Anna Bloth Karling, VD och produktägare på Zebrain.

- Vår övertygelse är att om ett bolag ska bli långsiktigt framgångsrikt så måste man satsa på att utveckla sina medarbetare. Zebrain erbjuder en plattform där man inte bara kan mäta och identifiera utvecklingspotentialen hos en individ eller en organisation utan direkt också börja utveckla den potentialen med ett mätbart resultat. Detta behov ser vi exploderar runt om i världen och Zebrain ligger mycket bra positionerat för att kunna ta en topplacering som ett globalt techbolag inom detta högaktuella område, säger Johan Gorecki, partner ByWIT.

Bakom Zebrain finns ett erfaret team av techentreprenörer, specialister och utvecklare där en majoritet av teamet är kvinnor. I grundarteamet finns förutom VD Anna Bloth Karling som tidigare grundat SaaS-bolaget Hubbster, även Jessica Huge, certifierad coach och fd coachchef på Wise Consulting, samt serieentreprenören Gustaf Karling som styrelseordförande.

Bland tidigare investerare finns bland annat fastighetsentreprenören Erik Selin genom ES Aktiehandel, fintech-bolaget Instantors förra VD Simon Edström, AdTractions grundare Simon Gustafson, entreprenören Pierre de Boer och investeraren Anders Söderström.

Zebrain är sedan våren 2021 godkänd hos Försäkringskassan för förebyggande insatser.

Prenumerera på kunskap!

I vårt nyhetsbrev får du ta del av det senaste inom områden som personlig utveckling, ledarskap, motivation och såklart coaching! Vi ger dig tips under hela din utvecklingsresa, unika erbjudanden och insikter från våra experter på Zebrain Labs.

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.