2023-02-09

Zebrain lanserar ny tjänst för hållbarhetsdata kopplat till medarbetare – S:et i ESG

Zebrain lanserar ny tjänst för hållbarhetsdata kopplat till medarbetare – S:et i ESG

Senast uppdaterad: 09 februari 2023

Idag meddelar Zebrain, Nordens första plattform för medarbetarutveckling via coaching, att de lanserar en ny tjänst som gör det möjligt för organisationer och företag att inhämta medarbetardata anpassat för hållbarhetsrapportering. Social hållbarhet, eller S:et i ESG, blir än mer aktuellt för svenska företag när EU-kommissionen utökar och skärper regleringen kring hållbarhetsrapportering.

För att stötta nya och befintliga företagskunder i arbetet med hållbar medarbetarutveckling, tillgängliggör Zebrain anpassade mätpunkter och data som matchar rapporteringsstandard inom området. Det innebär att företagskunder får tillgång till analys och aggregerad data inom områden såsom medarbetarnas stresstålighet, work-life balance, internt samarbete och självledarskap. Data blir jämförbar på kvartal-, halvår- och årsbasis vilket gör det smidigt att följa, jämföra och rapportera över tid. Tjänsten finns tillgänglig från januari 2023.

– Vi har sett en ökad efterfrågan av data som är direkt sammanlänkat med det ansvar och arbete företag gör kopplat till medarbetarnas utveckling, välmående och hållbara prestation. Att kunna mäta och rapportera kring denna typ av förebyggande KPI:er och “S-data” blir viktigare nu när effektmätning och hållbarhetsrapportering snart är en företagsstandard, säger Anna Bloth Karling, vd och grundare av Zebrain.

Zebrains digitala coachingplattform är en metod för att utveckla, växa och mäta medarbetarnas mentala hälsa, arbetskapacitet, outnyttjade potential samt motverka stress och sjukskrivningar. Den nya tjänsten, utvecklad av Zebrain Labs, analyserar på företagsnivå flera olika underliggande mätpunkter inom varje område och aggregerar dessa till en konkret skattning mellan 0 – 100.

– Det ligger mycket arbete bakom att få fram en kvalitativ och relevant mätning av subjektiva värden såsom stresstålighet, självledarskap eller work-life balance. Det räcker inte med att skicka ut en medarbetarundersökning en gång om året, utan det viktiga är att agera och tillämpa en metod för att utveckla medarbetare över tid. Vi ser att vår modell och metod för att utveckla medarbetare via coaching parat med en effektiv mätning blir allt mer aktuell och stöttar företag att bättre framtidssäkra sin verksamhet, fortsätter Anna Bloth Karling.

Prenumerera på kunskap!

I vårt nyhetsbrev får du ta del av det senaste inom områden som personlig utveckling, ledarskap, motivation och såklart coaching! Vi ger dig tips under hela din utvecklingsresa, unika erbjudanden och insikter från våra experter på Zebrain Labs.

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.